pID: 45
Geregistreerd chiropractor

Samenwerking met andere disciplines

Chiropractoren werken ook wel samen met locale huisartsen, oefentherapeuten, fysiotherapeuten, podologen en medisch specialisten. Dit kan alleen maar werken door een goede communicatie met, respect voor en bekendheid met andere disciplines en het kennen van de eigen grenzen.

Samenwerking draagt bij tot een efficiënte en klantgerichte zorg voor de patient.

Wanneer het met de klachten beter gaat en de klacht meer stabiel wordt is het soms ook een goed idee om de verbetering vast te houden en de nieuwe goede gewoonte (verder) te trainen met medische fitness, sport fysiotherapie of oefentherapie.

Als het lichaam meer in balans is dan zal een oefening ook op een betere manier gedaan worden omdat de beweging zonder een te veel of een te weinig aan zenuwspanning verloopt. Met pijn wordt vaak ‘rond’ de pijn getraind, om de pijnlijke plek te ontzien.

Dit geld ook voor oefentherapie. Als de houding meer ontspannen is dan zal de houdingsoefening ook beter aanslaan omdat het lichaam meer ontvankelijk is voor de nieuwe houding. Patiënten krijgen dan een begeleidende brief mee met een gespecialiseerd advies dat aansluit bij de chiropractische behandeling.

Als een probleemgebied niet stabiel blijft is er soms een ander soort correctie nodig. De podoloog of podotherapeut kan een aangepaste inlegzool maken die het lichaam ‘leert’ anders te staan. Hierbij zal de lichaamsbalans en de mate van aanspanning en ontspanning in het lichaam verbeteren.

Chiropractie Bonroy heeft een goed contact met kundige collega’s die na onderzoek een advies kunnen geven over het nut van aanvullende maatregelen of therapie.

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van