pID: 48

Chiropractoren hebben de status van hulpverlener in de eerstelijnsgezondheidszorg en hebben een onafhankelijke behandelingsbevoegdheid zoals die van een (tand)arts.

Chiropractische behandelingen worden al jarenlang vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering vergoed. Hoe hoog deze vergoeding is, verschilt per verzekering. Wist u dat met name voor rugklachten, chiropractie de meest kosteneffectieve behandelingsmethode is?

Voor een chiropractische behandeling is een verwijzing van de huisarts niet noodzakelijk.

Geen eigen risico chiropractie

Het eigen risico geldt alleen voor zorg die onder de dekking van de basisverzekering valt. Aanspraak maken op een vergoeding voor chiropractische behandeling bij uw ziektekostenverzekering gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.  De vergoedingen zijn per maatschappij verschillend, kijkt u op

Overzicht van chiropractische vergoedingen per verzekeraar

Raadpleeg bij twijfel uw polis of neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen u alles vertellen over de chiropractie vergoeding waar u recht op heeft.

Chiropractie Bonroy behoort tot de erkende en geregistreerde chiropractoren en voldoet aan alle voorwaarden voor vergoeding.

Het is gebruikelijk (én de afspraak met verzekeringsmaatschappijen) dat de patiënt iedere behandeling afrekent. Dit kan per pin of contant. U krijgt een kwitantie voorzien van de behandeldatum. Deze kunt u (elektronisch of per post) doorsturen naar uw verzekering. Het bedrag waar u recht op heeft wordt op uw bankrekening teruggestort.

Tarieven 2021:

eerste afspraak   € 55,-

vervolgafspraak  € 55,-

 

Nieuws 2021 Er is in 2021 door een aantal verzekeraars fors bezuinigd op de vergoedingen, bij FBTO en CZdirect is het niet meer mogelijk u voor chiropractie te verzekeren.

CZ schrapt de dekking van alternatieve geneeswijzen in het aanvullend pakket basis. Daarnaast wordt de vergoeding in de pakketten ‘Top’ en ‘Plus’ met 100 euro verlaagd.
IZA schrapt pakket Extra Zorg 4. Deze had voorheen een dekking van 850 euro per jaar
Nationale Nederlanden schrapt pakket Comfort in 2021 voor nieuwe klanten. Dit pakket had een dekking van
€ 1.000 per jaar (max. € 50 per dag).
OHRA verlaagt de dekking voor alternatieve geneeswijzen in al haar pakketten. Bij pakket uitgebreid gaat het om een verlaging van 750 naar 500 euro per jaar. Ook de maximale vergoeding per dag is 5 euro minder in alle verzekeringen van OHRA.
ONVZPNOzorg en VvAa hadden elk een aparte en ruime vergoeding voor alternatieve beweegzorg, zoals chiropractie en osteopathie. In 2021 valt deze vergoeding samen met alle andere alternatieve geneeswijzen.
Zilveren Kruis verlaagt de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen in al haar aanvullende verzekeringen met 100 euro per jaar.

Bekijk het overzicht goed en overweeg een overstap indien uw dekking omlaag gaat bij uw huidige verzekeraar, zodat u komend jaar niet voor een vervelende verrassing komt te staan!

De top 5 zorgverzekeraars voor chiropractie bestaat voor 2021 uit:
1) PMA ExtraVerzorgd 2
2) Menzis ExtraVerzorgd 2/Aevitae plus
3) IZA Extra Zorg 1/VVAA Plus
4) ONVZ Benfit
5) UMC Extra Zorg 1/Univé Goed/CZ Plus

Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Geleidelijk aan wordt deze vergoeding minder, zoals dat met uw andere vergoedingen ook het geval is. Dit is zorgelijk, vooral als men bedenkt dat met name voor rugklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is. Om hier een invloed op uit te kunnen oefenen is 2 jaar geleden de belangenvereniging patiënten chiropractie in het leven geroepen. Deze vereniging streeft naar minimaal 20.000 patiënten van chiropractoren als lid. Hier leest u meer en kunt u zich gratis inschrijven als lid. Alvast onze grote dank hiervoor!

 

 

Logo's samen.jpg

 

 

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van