pID: 937

Lage rug en bekken

Rugpijn of lumbago is een verzamelnaam voor allerlei problemen in de rug die pijn veroorzaken. Maar liefst 80% van de bevolking krijgt tenminste één keer in het leven lage rugpijn (50% heeft vaker last van de rug ). De meeste klachten in de lage rug worden veroorzaakt door een slechte houding, overgewicht, te weinig beweging, een val, stress / spanning.

Dit kan een bewegingsstoornis van de tussenwervelgewrichten ( facetgewrichten) tot gevolg hebben. Zodra deze bewegingsstoring optreedt, kan de tussenwervelschijf verkeerd belast worden waardoor verschillende omliggende structuren overbelast kunnen raken. Als gevolg hiervan worden pijnzenuwen overprikkeld en functioneren de ‘goede’ bewegingszenuwen minder.

Dit kan allerlei soorten pijn tot gevolg hebben: van een zeurende tot stekende pijn in de rug tot een uitstralende pijn naar de benen. Rugpijn kan tijdens of vlak na een inspanning optreden, maar ook pas na enkele uren of dagen.

Een chiropractor is deskundig in het behandelen van problemen van uw onderrug. Naast het behandelen van de klacht werkt de chiropractor ook preventief. Door een regelmatige controle en gerichte adviezen voorkomt hij verdere beschadiging van uw wervelkolom en zenuwstelsel.

Nieuws

1 oktober 2020 - Stefan Bonroy
“Waarom komen mijn klachten steeds terug?”
"Ik ben uitbehandeld." "Nog steeds blijf ik last in mijn been houden." "Ik...   Lees meer


24 september 2020 - Stefan Bonroy
Met welke klachten kunt u naar de chiropractor?
Veel voorkomende klachten zijn: Nek- en schouderpijn Lage rug ...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van