pID: 65

Tijdens uw eerste bezoek bespreekt de chiropractor met u de klacht en uw gezondheid. Hierna volgt dan het lichamelijk onderzoek, waarbij naar de relatie van de klacht met de rest van het lichaam wordt gekeken. Zowel orthopedische, neurologische als chiropractische testen worden gebruikt.

Alle informatie verkregen uit het voorgaande wordt uitgelegd en met u besproken zodat u duidelijk weet wat het probleem is, waardoor het ontstond en wat nu de mogelijkheden zijn. Als uw klacht met chiropractie behandeld kan worden volgt dan meestal de behandeling. In het geval dat de chiropractor aanvullende informatie nodig heeft kan het zijn dat u wordt gevraagd de volgende of navolgende dag terug te komen voor de bespreking.

De behandeling

De chiropractor gebruikt hierbij specifieke druktechnieken (correcties) op het bewegingsapparaat (wervelkolom, gewrichten, armen, benen en spieren). Dit wordt meestal met de hand of met een instrument gedaan op een speciaal verstelbare behandelbank.

Er zijn verschillende technieken die de chiropractor kan gebruiken. Bij sommige van die technieken kunt u een ‘knakje’ horen of voelen. Dit zijn geen pezen of botten die over elkaar schuren, maar ontstaat door een drukverlaging in een gewricht dat bewogen wordt. Het is te vergelijken met de ‘plop’ bij het ontkurken van een fles champagne. Als een techniek mogelijk wat vervelend voelt zal de chiropractor u dat van te voren vertellen.

De chiropractor zal op basis van uw situatie en klachten een behandelplan met u bespreken. Mogelijk geeft de chiropractor u ook een advies voor ‘thuismaatregelen‘ mee.

Na de behandeling maakt u de afspraak voor het volgende bezoek. U kunt contant of per pin betalen en krijgt hiervan een factuur die u aan de zorgverzekeraar kunt opsturen.

Sommige mensen voelen zich na afloop al een ‘stukje beter‘, maar andere mensen ook weer niet. Relatief vaak voorkomende bijwerkingen na een correctie zijn lichte spierpijn en vermoeidheid, die meestal na één à twee dagen weer over zijn. Als u meerdere keren bent geweest zult u merken dat bijwerkingen minder optreden en dat de klachten afnemen.

Veel van onze cliënten komen uit de regio Breda, Oosterhout, Tilburg, Ulvenhout, Teteringen, Etten Leur, Zundert-Rijsbergen, gemeente Halderberge, Roosendaal, Noord-West Brabant en Zeeland.

 

Maak direct een afspraak

of

bel ons

 

 

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van