pID: 78

Problemen hebben de neiging om terug te komen. Omdat een houding vaak ‘ingesleten’ is, of omdat de omstandigheden van werk, sport en hobby hetzelfde blijven. Ondanks dat iemand dan geen of weinig last heeft komen na een zekere tijd toch weer de klachten langzaam op.

In dat geval kunt u, in overleg met de chiropractor, om de maand of om de twee a drie maanden afspreken om terugval te voorkomen. Dat noemen we dan ‘onderhoud’. Op die manier bent u minder tijd kwijt aan ongemak en houdt u meer energie over voor uzelf.

Waarom zou u terugkomen als u zich goed voelt?

“Pijn is het laatste wat komt en het eerste wat gaat” U bezoekt immers ook regelmatig uw tandarts voor controle van uw gebit (ook als u geen pijn heeft). Zelf weet u vaak niet dat u een klein gaatje in uw tanden heeft terwijl de tandarts dit al wel kan zien. Dan kan de tandarts preventief werken om te voorkomen dat het kleine gaatje een groot gat en daarmee een probleem wordt.

U doet dit zelf ook. Alles wat u doet om gezond en fit te blijven; goed en gevarieerd eten, lichaamsbeweging, voldoende slapen, tanden poetsen, muts en handschoenen aan in de winter, gebruik van zonnebrandcreme en ga zo maar verder.

Dit alles doet u preventief om niet ziek te worden. Tegenwoordig wordt dit ‘wellness’ genoemd (Nederlands: welzijn) en wordt vooral geassocieerd met sauna, massage en lichaamsverzorging in beautycentra en fitnessclubs. Het is echter veel breder dan dat en het meeste doet u al sinds uw kindertijd. Ook het aloude ‘rust, reinheid en regelmaat‘ heeft hiermee te maken.

De chiropractor werkt preventief als ondersteuning om u te helpen fit te blijven zodat u uw energie kan gebruiken voor de zaken die u belangrijk vindt. Meer energie, beter slapen, beter concentreren, beter ontspannen en makkelijker ademhalen zijn zaken die mensen noemen als reden om bij afwezigheid van pijnklachten naar de chiropractor te blijven gaan.

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van