pID: 72

Vervolgafspraken beginnen met een korte bespreking van de klacht en de gezondheid in de voorafgaande periode. Dit wordt gevolgd door een chiropractisch onderzoek en daarna de behandeling. Vervolgafspraken duren ongeveer 15 – 20 minuten.

Hoeveel afspraken zijn er nodig?

In het begin wordt vaker gecorrigeerd om pijn te verminderen en de verbetering op gang te helpen. Elke correctie is een stapje in de aanpassing van het zenuwstelsel. Het aantal en de grootte van die stapjes hangt af van de aard en de duur van het probleem, de omstandigheden en de conditie van de persoon. In het algemeen is er na een paar correcties al een verbetering.

Een probleem dat al jaren bestaat is niet in een of twee keer opgelost. Zie het maar als het ‘afleren’ van een gewoonte of als training, dat heeft ook zijn tijd nodig. Door een serie correcties waarbij elke correctie op de vorige bouwt wordt een goed resultaat verkregen.

Om een optimaal behandelresultaat te bereiken is het nodig dat het eerste aantal behandelingen kort op elkaar volgt. Afhankelijk van de klacht kan dit tweemaal per week zijn.

Meer of minder pijn is niet altijd een goede indicator van verslechtering of verbetering. “Pijn is vaak het laatste wat komt en het eerste wat gaat”. De chiropractor kijkt dan ook naar de verbetering in soepelheid van beweging, de coördinatie en kracht om de vooruitgang te beoordelen.

 

De mensen die bij ons komen gebruiken chiropractie op twee manieren:

Als een kortdurende ‘training’ om weer in ‘vorm’ te raken  bij een acute of niet chronische klacht of als een terugkerende ondersteuning (de zogenaamde ‘onderhoudsbehandeling’).

Welke manier gekozen wordt hangt af van het soort klachten en of de situatie die het probleem veroorzaakte nog steeds aanwezig is. Bij kortdurende klachten zonder dieperliggende oorzaken is het lichaam sneller weer in balans en zullen de afspraken wat sneller verder uit elkaar gezet worden.

Als een klacht al heel lang bestaat of niet stabiel blijft zal de chiropractor adviseren om om de 8-12 weken een afspraak te maken om terugval te voorkomen.

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van