pID: 24

neck pain chiropractors sarasota

Lichamelijke problemen ontstaan snel of langzaam. Door zwaar werk of door veel te zitten. Of door te veel ‘stress’. De oorzaken zijn zo verschillend als mensen verschillend zijn van elkaar. Het gevolg is vaak pijn en beperking, bij beweging of juist in rust.

Als deze ‘verstoring’ langer aanwezig is, of geregeld terugkeert, zal het lichaam zich daar op aanpassen. Zie het maar als het ontzien van een zwakke of pijnlijke plek. Iemand die zijn enkel verzwikt zal dat been minder belasten omdat het pijn doet en minder kan.

De manier van bewegen is aangepast en het lichaam kan blijven doorgaan maar zo ontstaat er een vicieuze cirkel waarbij de aanpassing het oorspronkelijke probleem in stand houdt. Het probleemgebied blijft zwak en functioneert minder goed. Het lichaam heeft de nieuwe situatie als ‘normaal’ geaccepteerd en de verstoring is als een gewoonte ingesleten.

Waardoor problemen verdergaan

De hand is verbonden met de elleboog en via de schouder met het lichaam. De voet is verbonden via de knie en het bekken met de rug. Een probleem dat ‘centraal’ in het lichaam ligt zal de werking en het gevoel in de ‘uiteinden’ beïnvloeden. Dat kan dan bijvoorbeeld kramp in de kuiten, een slapende voet of een tintelend gevoel in de hand veroorzaken. Een ander voorbeeld: hoofdpijn en duizeligheid hebben vaak hun oorsprong in een verstoorde werking van de nek en schouders. Een probleem in dit gebied kan zo zelfs kaak- en gezichtspijn geven.

Waardoor problemen terugkomen

Uw lichaam reageert op uw omgeving. Bij het lopen op grote keien of rotsen zult u uw voeten en uw lichaamsgewicht anders verplaatsen dan op het zand. Het zenuwstelsel past zich aan door de spierspanning en houding te veranderen. Als deze houding vanwege pijn of (oude) blessures ‘minder goed’ is zal de reactie ook minder goed zijn.

In het voorbeeld van de verzwikte enkel betekent dit meer risico op pijn en opnieuw verzwikken en minder uithoudingsvermogen. Als gevolg daarvan worden werk, sport en hobby’s wellicht aangepast of beperkt en zo blijft het probleem bestaan.

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van