pID: 26
Balans

De chiropractie gaat er van uit dat veel algemeen voorkomende klachten het gevolg zijn van een verstoring aan het zenuwstelsel ten gevolge van een stress.

We onderscheiden voor het gemak 3 soorten stress:

  1.  fysieke stress, wat we doen en wat er gebeurt
  2.  chemische stress, wat we eten en drinken en inademen
  3.  emotionele stress, wat we voelen en denken

Een verstoring of blokkade is dan de manier waarop het lichaam zich aanpast zo goed als het kan aan de situatie. Spieren die vaak worden aangespannen en weinig rust krijgen, zullen stijver worden en verkorten. Dit kost het lichaam minder energie.

Zo kan een houding ontstaan die na verloop niet meer zo pijnlijk meer is, maar wel problemen geeft door beperkte beweeglijkheid en stijfheid.

De reactie van het lichaam en het zenuwstelsel op langdurige stress geeft ook een verklaring voor de ‘vage klachten’ die bij zowel volwassenen als bij kinderen wel eens voorkomen. Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, slechter slapen en slechter kunnen concentreren. Problemen met de spijsvertering, buikkrampen of een verkoudheid die niet zo goed overgaat.

De mensen die bij ons komen gebruiken chiropractie op twee manieren:

Als een kortdurende ‘training’ om weer in ‘vorm’ te raken  bij een acute of niet chronische klacht of als een terugkerende ondersteuning (de zogenaamde ‘onderhoudsbehandeling’).

Welke manier gekozen wordt hangt af van het soort klachten en of de situatie die het probleem veroorzaakte nog steeds aanwezig is. Bij kortdurende klachten zonder dieperliggende oorzaken is het lichaam sneller weer in balans en zullen de afspraken wat sneller verder uit elkaar gezet worden.

Als een klacht al heel lang bestaat of niet stabiel blijft zal de chiropractor adviseren om de 8-12 weken een afspraak te maken om terugval te voorkomen.

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van