pID: 32
Rennend kind
Chiropractie bij kinderen

Kinderen hebben net als volwassenen soms een lichamelijk of emotioneel probleem dat niet vanzelf weer overgaat. Een aantal van deze klachten zijn met chiropractie te helpen. U kunt voor uw kind een afspraak maken zoals u die voor u zelf zou maken.

De afspraak bestaat uit een gesprek van de chiropractor met het kind en de ouder(s) of verzorger. En net als bij u zelf gaat dit aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst. Het kind wordt hierbij zoveel mogelijk betrokken.

Dan volgt het lichamelijk onderzoek waarbij chiropractische, neurologische en orthopedische testen worden gedaan. Kinderen vinden dit over het algemeen niet vervelend, temeer daar de chiropractor vertelt wat er gebeurt en wat er gebeuren gaat.

Hierna wordt het voorafgaande besproken met ouder en kind. Als de klacht met chiropractie geholpen kan worden kan begonnen worden met de behandeling. Het is erg belangrijk dat het kind begrijpt wat de achtergrond van de klacht is en wat er gedaan gaat worden.

De behandeling is over het algemeen niet pijnlijk en kinderen zien er niet tegen op. Kinderen hebben nog niet de tijd gehad om pijnlijke en verkrampte plekken te ontwikkelen zoals volwassenen omdat ze nog niet lang genoeg in een gewoonte-houding hebben gezeten.

Kinderen reageren meestal goed en snel op de correcties van de chiropractor. Op korte termijn is vaak al een goede verbetering te verwachten.

Bij het opgroeien komen kinderen verschillende zaken tegen die tijdelijk of langer een stress zijn voor hun zenuwstelsel, zoals leren lopen, naar school gaan enzovoort. Dit zijn zaken die volstrekt normaal zijn, en kinderen passen zich meestal goed aan de nieuwe situatie.

Als deze aanpassing wat moeizaam gaat, dan kan dit zich uiten als onhandigheid, vaak vallen, slechter slapen, weer bedplassen of onrustig gedrag. Soms is het enige dat dan nodig is een ‘duwtje in de goede richting‘ om het leer- en aanpassingsproces weer op op gang te helpen.

De chiropractor kan u hierover adviseren.

Kinderen zijn meeverzekerd op de aanvullende polis van de ouders.

 

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van