pID: 29

Beroepsvereniging

Onze chiropractoren zijn officieel geregistreerd bij zowel de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) als Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Het secretariaat voor de SCN en NCA wordt gevoerd door het Facilitair Bedrijf Chiropractie en is gelokaliseerd bij de NCA.
De SCN ziet toe op onder meer de bewaking van de kwaliteit en nascholing van chiropractoren in heel Nederland. Chiropractoren die officieel zijn geregistreerd bij de SCN voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en zijn de zogenaamde erkende chiropractoren. Zij mogen het officiële label van de SCN dragen.

De NCA is al jaren de beroepsvereniging voor chiropractie Nederland. Ongeveer 250 chiropractoren in Nederland zijn lid van deze beroepsvereniging. Alleen chiropractoren die voldoen aan de voorwaarden van de NCA kunnen zich erbij aansluiten. De NCA voldoet aan de eisen van de SCN en al haar leden zijn dan ook officieel geregistreerd.

Klachten

Wat kunt u doen in het geval van een klacht?
Natuurlijk doen wij als chiropractor er alles aan om de behandeling en het contact zo prettig mogelijk te laten verlopen. Soms kan het gebeuren dat dit toch niet helemaal gaat zoals u wilt. Bijvoorbeeld wanneer u ontevreden bent over de manier waarop de chiropractor met u of uw klacht omgaat. Het is goed om dit kenbaar te maken. Dit doet u niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere patiënten. Zo helpt u de kwaliteit van chiropractie te verbeteren.

Ga in gesprek met uw chiropractor
Mocht u ontevreden zijn over uw behandeling probeert u dan eerst zelf met de chiropractor een oplossing te vinden. Vaak helpt het om voor uw probleem duidelijk tijd en aandacht te vragen. Meestal worden op deze manier al veel problemen opgelost.

Klachtenfunctionaris
Komt u samen niet tot een oplossing dan heeft iedere bij NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) en SCN (Stichting Chiropractie Nederland) geregistreerde chiropractor een klachtenfunctionaris tot zijn/haar beschikking die zal bemiddelen bij de klacht. NCA/SCN adviseert u contact op te nemen met uw chiropractor en te informeren naar de klachtenprocedure zoals deze bij hem/haar van toepassing is. Komt u hier niet uit dan is NCA/SCN u graag behulpzaam.

NCA: http://www.nca.nl/patienten/klachtenprocedure/klachtenregeling/
SCN: https://www.stichtingchiropractie.nl/nl/ik_ben_patient/klachten

Logo's samen.jpg

 

 

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van