pID: 1334

Hier worden de FAQ’s weergegeven.

Is chiropractie veilig?
Ja, uit onderzoek is gebleken dat chiropractie een van de veiligste methoden van behandelen is.

Krijg ik de behandeling vergoed?
In de meeste gevallen wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw verzekeringspakket. Kijk dan ook altijd even uw polisvoorwaarden na. Kijk ook op http://www.chiropractievergoeding.nl

Wat is het ‘krakende’ geluid?

Bij een aantal van de chiropractische technieken kunt u een ‘krak’ geluid horen of voelen. Dit zijn geen botten of banden die over elkaar schuren maar gas dat vrijkomt door een drukverlaging in het gewricht. Door negatieve druk ontstaan gasbellen in de gewrichtsvloeistof en deze geven het krakend geluid. U kunt het vergelijken met een fles champagne die u opent.

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
Nee, u kunt zonder verwijzing bij een chiropractor terecht. De chiropractor zal eerst door middel van een intake gesprek en lichamelijk onderzoek vaststellen wat het probleem is en of dit chiropractisch te behandelen is. Zo niet ,dan zal de chiropractor u doorverwijzen naar een andere zorgverlener.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dit is per persoon verschillend. Wat een rol speelt is de aard en de duur van de klacht, de leeftijd en de algemene conditie van de persoon. De chiropractor maakt op basis hiervan een inschatting en zal u vertellen wat u kunt verwachten.

Is de behandeling pijnlijk?
Over het algemeen zijn de correcties niet pijnlijk. Wanneer een behandeling gevoelig of pijnlijk kan zijn, vertelt uw chiropractor u dat altijd van te voren. Als ‘bijwerking’ komt wel vaker lichte spierpijn of vermoeidheid voor, die meestal na een of twee dagen weer verdwijnt.

Ik heb al een rug operatie gehad (voor bijvoorbeeld Hernia) kan ik dan alsnog een chiropractische behandeling ondergaan?
Ja, veel (chronische) rug patiënten krijgen in een later stadium opnieuw last van de rug. Vaak kan de rug stijf aanvoelen na een operatie. De oude klachten kunnen ook terugkomen. Vaak kan chiropractische behandeling de klachten alsnog verminderen en een eventuele operatie voorkomen.

Moet ik blijven terugkomen?
Dat hangt van de klachten af, maar lang niet altijd. Sommige mensen zijn voorgoed van hun ongemak(ken) verlost. Anderen krijgen na verloop van tijd opnieuw last. Bij (kans) op terugval is het vaak een goed idee om voor ‘onderhoud’ een afspraak te maken.

Kan chiropractie samen met andere behandelingen?

Over het algemeen is dat geen probleem. Fysiotherapie, massage, oefeningen, homeopathie, acupunctuur en chiropractie kunnen elkaar zelfs versterken.

Nieuws

4 december 2022 - Stefan Bonroy
Vergoedingen
Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend p...   Lees meer


9 mei 2022 - Stefan Bonroy
Chiropractische behandeling
Een chiropractische behandeling omvat het corrigeren, manipuleren en m...   Lees meer

Afspraak maken?

-Afspraakformulier

of

-085-1302537

Chiropractie Bonroy is lid van